Cine nu dorește burse mai mari pentru elevii merituoși din Turda?!

 În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, din 13 februarie 2018, consilierii liberali au propus un amendament la proiectul de buget pentru anul 2018, amendament care viza creșterea alocării bugetare pentru bursele școlare cu 100 000 de lei, bani care ar fi trebuit transferați de la subcapitolul ”Alte servicii culturale”. Solicitarea consilierilor liberali a fost argumentată de faptul că bursele școlare oferite la Turda sunt derizorii în raport cu cele acordate de vecinii noștri din Câmpia Turzii, ca să nu vorbim de bursele cu care autoritățile din Cluj-Napoca recompensează performanța școlară! Acești bani ar fi putut însemna un prim pas spre fixarea unei valori decente a burselor școlare la Turda…

copil studiind

Spre surprinderea noastră, amendamentul liberal a fost respins de coaliția PSD+PMP+PRM+UDMR+ALDE, care a considerat că elevii turdeni pot fi mulțumiți cu valoarea actuală a burselor, adică vreo 2 caiete studențești lunare. Surprinderea noastră a fost deplină văzând că dascăli, ”oameni ai catedrei”, ajunși consilieri locali, precum Daniela Pîrlea (PSD) sau Emil Moldovan (PMP), au votat împotriva acestui amendament, punând interesele de partid și alianță politică mai presus decât interesele Școlii, a cărei substanță, pe lângă dascăli, o oferă elevii ei!!

          Așadar, dragi elevi turdeni, mulțumiți-vă cu burse mici, căci aceasta este filosofia educațională a alianței politice locale, care nu consideră că meritocrația trebuie răsplătită cum se cuvine. Șansa acestei națiuni nu poate sta decât în educație!

          Pentru edificare, am postat mai jos tabelul comparativ cu valoarea burselor școlare la Turda și Câmpia Turzii:

Municipiul Turda Câmpia Turzii
Valoare bursă de performanță (lei) 40 80
Valoare bursă de merit (lei) 28 60
Valoare bursă de studiu (lei) 25 50
Valoare bursă socială (lei) 20 40

 

          Cu responsabilitate față de turdeni,

          Grupul consilierilor PNL Turda